TKP İZMİR YANGINI'NDA VATANDAŞA YARDIM İÇİN SEMT EVLERİ AÇTI. TKP: ' DEPREMDE BÖYLE TAŞKINDA BÖYLE YANGINDA BÖYLE'

TKP İzmir'de yangından etkilenen vatandaşlar için semt evlerini açtı. TKP'den yangın tepkisi.

İzmir’de çıkan yangınlara dair TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan ve TKP İzmir İl Örgütü’nün sosyal medya paylaşımlarda bulundu. Yapılan paylaşımlarda yangının meydana geldiği semtlerde vatandaşlara yardım için semt evlerinin hazırda beklediği belirtildi. Paylaşımda şu satırlara yer verildi.


İzmir'in Karşıyaka ilçesinin yüksek kesimlerinde bulunan Yamanlar Dağı bölgesinde dün akşam saatlerinde ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgârın da etkisiyle büyüyor. Bölgede çok sayıda evin yandığı öğrenilirken, henüz can kaybı ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi. Şehir hastanesi ve toplu konutların yakınına ilerleyen yangından kaynaklı Sancaklı köyü tahliye edildi. 

Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Örgütü, yangından etkilenen yurttaşlar için kriz masası kurduk. Tahliye edilen ve yangından etkilenen yurttaşlara yardımcı olmak için bölgedeki semt evlerimiz açık. Yangından etkilenen, evleri tahliye edilen yurttaşlarımızın her türlü ihtiyacı için Bayraklı Merkez Semt Evi ve Çiğli İşçi Evi'nde kriz masası kuruldu. Ayrıca  Karşıyaka Bahriye Üçok Semt Evi de açık olacaktır.

İletişim için: 0543 857 19 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.” 

YETERLİ MÜDAHALE YOK

Öte yandan Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan da yaşananlara tepki gösterdi. Yangınlara ve yangından etkilenen yurttaşlara yeterli müdahalenin olmadığını dile getiren Okuyan’ın paylaşımı şöyle:

“Şu anda İzmir’in bütün yönlerinde irili ufaklı çok sayıda yangın var. Bazı noktalarda tek bir yetkili yok. Konutlar, hastaneler, enerji hatları, yollar risk altında. İnsanlar nefes alamıyor. Sıfır koordinasyon. Ankara’daki yangın takip merkezine gelen İHA görüntüleri ne diyor bilmiyoruz ama Türkiye’nin üçüncü kentinin bir kez daha çaresizliğe terk edildiği kesin. Depremde böyle, taşkında böyle, yangında böyle.”
 

Güncel Haberleri

KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN 'KARAVAN' AÇIKLAMASI
İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN 'GAZETECİLİK TİCARİ FAALİYET OLAMAZ' AÇIKLAMASI.İYİ DE SİZ AB'DEN EURO İLE MAAŞ ALMIYOR MUSUNUZ?
ALAÇATI'NIN KURTULUŞUNUN 102. YILI KUTLANDI
BAYRAKLI'DA ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ