TKP: ' İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MÜTEAHHİTLERE PARA KAZANDIRMA İŞLERİNİ BIRAKMALIDIR' .HALK YOL KAPATTI

Uzundere'de halk yol kapattı. TKP:' İzmir Büyükşehir müteahhitlere para kazandırma işlerini bırakmalıdır'

Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Başkanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyenin başlattığı ve kamuoyunda tepkilere neden olan vatandaşları da isyan ettiren kooperatif skandalı ile ilgili açıklama yaptı. TKP İzmir bugün İzmir'in Uzundere Mevkiinde yapımına 15 yıl önce başlanan ama insanların hala evlerine girmek için beklediği kooperatif skandalında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin artık müteahhitleri zengin etmeyi bırakması gerektiğini vurguladı.

Yazılı açıklamada şöyle denildi:

 "Geçtiğimiz seçim öncesi, AK Parti'sinden CHP'sine düzen partilerinin, halkın barınma hakkını hatırlaması ve sosyal konut vaatlerinde bulunması, düzen siyasetinin ikiyüzlülüğüne dair bir gerçek. Bugün Uzundere'de belediyeye ait bir kooperatiften ev almaya çalışan ama 15 senedir evlerine girememiş olan yurttaşların yaşadığı mağduriyet ise, bu düzenin asıl gerçeği. 

AK Parti, CHP fark etmiyor; bu düzende yerel yönetimlerin asli işi rant peşinde koşmak, yerelliklerde halkın olan arazileri, arsaları, yapıları haraç mezat büyük sermayedarlara peşkeş çekmek ve konut edindirme adı altında müteahhitlere kazanç kapıları  sağlamak.  

İnsanların sağlıklı ve güvenli konutlarda yaşaması ise bir insan hakkı. Uzundere'de kirli bağlantılar ve rant ilişkileri ile mağdur duruma düşürülen yurttaşların en temel barınma hakkı derhal karşılanmalıdır. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, müteahhitlik ve müteahhitlere para kazandırma işlerini bırakıp İzmir'in emekçi insanlarının sağlıklı ve güvenli konutlarda yaşaması için tüm olanaklarını seferber etmelidir."

Siyaset Haberleri

SAADET PARTİSİ İZMİR İL BAŞKANI MUSTAFA ERDURAN: 'ÖLÜ BALIKLAR SİNEKLERİN ÇOĞALMASINA NEDEN OLDU'
ÇİĞLİ BELEDİYESİ'NDEN VATANDAŞA: '3 AY HAPİS YATARSINIZ' KASAYI SANKİ VATANDAŞ BOŞALTTI
CEMİL TUGAY'DAN BALIK ÖLÜMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA...ÇARPTIRILIYOR. EL İNSAF...
ÇİĞLİ'DE MEMURLARI SEVİNDİREN İMZA
CEMİL TUGAY: 'BİZ VARSAK TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA DEK VAR OLACAK' DEDİ