TKP İL BAŞKANI SARI: 'İZMİR'İ YÖNETEMİYORSUNUZ, İZMİR'E YAKIŞMIYORSUNUZ'

TKP İzmir İl Başkanı Savaş Sarı: İzmir'i yönetemiyorsunuz, İzmir'e yakışmıyorsunuz'

Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Başkanı Savaş Sarı, yangınların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP İzmir İl Başkanı ile AKP Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan'dan gelen açıklamalara dair X hesabından paylaşım yaptı. Sarı paylaşımında şöyle dedi:

' Türkiye’nin birçok ilinde orman yangınları sürüyor. İzmir, Bolu, Manisa, Aydın, Karabük ve Muğla'daki orman yangınlarına gece boyunca havadan ve karadan müdahale edildi. İzmir’de son dört günde 27 ilçede küçüklü büyüklü 240 yangın çıktı. Yangınlar şimdilik kontrol altına alınsa da yangınların günlük hayat üzerindeki etkileri devam ediyor. Yaklaşık 1600 hektara yayılan yangınlarda 16 ev küle döndü.

Yangının çıkma sebebi gibi, söndürülme süresi ve yöntemleri de tartışma konusu. Soğutma çalışmalarının yetersiz olduğu eleştirileri getirilmişti. TKP İzmir il Örgütü konuya ilişkin "AKP iktidarı ile CHP’li yerel yönetimlerin aralarındaki yetki mücadelesi ve siyasi itiş kakış yüzünden yaşanan koordinasyonsuzluk ve rekabet hâlinin de, orman yangınlarına müdahalenin plansız ve yer yer etkisiz olmasına yol açtığı açıkça gözlemleniyor. Öte yandan, AKP iktidarı bir taraftan, CHP’li yerel yönetimler diğer taraftan ortadaki açık suçu birbirlerine atarak sorumluluktan kaçmaya çalışıyor" değerlendirmesinde bulunmuştu.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, yangının kontrol altına alınamamasında itfaiyenin yetersiz kaldığı eleştirisine karşı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İzmir İtfaiyesi'ni eleştirenlere "cahil" dedi. CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu ise, "İtfaiye yetersiz kaldı" diyen halka "cahil" derken, il başkanının aksine İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay, itfaiye ihtiyacının olduğunu söylemişti.

Bir açıklama da AKP Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan'dan geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alan İnan, X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Gördük senin ateş şavaşçılarını yetersiz herif…
Ne kadar terör sempatizanı, devlet düşmanı varsa hepsi himayenizde. Sonra ‘neden yangını söndüremiyoruz?’ diye düşünüp durmayın. Türkiye düşmanlarını, vatan düşmanlarını, bayrak düşmanlarını, din düşmanlarını beslemekten başka bir vasfınız yok. Sizin derdiniz hiçbir zaman İzmirliler olmadı. İzmir’e YAKIŞMIYORSUNUZ!" dedi.

Taraflardan gelen açıklamalar üzerine Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Başkanı Savaş Sarı X üzerinden bir paylaşımda bulundu. Tarafların çelişkili ve birbirlerini suçlamaya yönelik açıklamalarına dikkat çeken Sarı, "CHP'li başkan, bakanlıktan personel talep ettik karşılanmadı diyor. CHP il başkanı bunu görmezden gelip eleştirenleri cahil diye yaftalıyor.  AKP'li vekil, belediye işçisine terörist diyor. Sonuçlardan ders çıkarmak yerine suçu birbirlerine atıyorlar. Yönetemiyorsanız bırakın!" dedi

Siyaset Haberleri

SAADET PARTİSİ İZMİR İL BAŞKANI MUSTAFA ERDURAN: 'ÖLÜ BALIKLAR SİNEKLERİN ÇOĞALMASINA NEDEN OLDU'
TKP: ' İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MÜTEAHHİTLERE PARA KAZANDIRMA İŞLERİNİ BIRAKMALIDIR' .HALK YOL KAPATTI
ÇİĞLİ BELEDİYESİ'NDEN VATANDAŞA: '3 AY HAPİS YATARSINIZ' KASAYI SANKİ VATANDAŞ BOŞALTTI
CEMİL TUGAY'DAN BALIK ÖLÜMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA...ÇARPTIRILIYOR. EL İNSAF...
ÇİĞLİ'DE MEMURLARI SEVİNDİREN İMZA