SANKİ BABALARININ MALI. AK PARTİ İLE CHP ANLAŞTI ÇİĞLİ'NİN 500 MİLYON LİRALIK TAŞINMAZI SATIŞA ÇIKARILDI.

Paralar nerede ne hakim soruyor ne savcı ne devlet. Çiğli Belediyesi'nin 500 milyon liralık taşınmazı satışa çıkarıldı.

Çiğli Belediye Meclisi bugün olağanüstü toplandı. Çiğli Belediyesi’nin ve belediye şirketlerinin SGK’ya olan toplam 1,2 milyar TL'lik borcunun yarısına yakını için belediye ait taşınmazların oy birliği ile satışına karar verildi.

Çiğli Belediyesi’nin CHP’li, AK Partili, MHP’li meclis üyeleri, Çiğli halkına ait ve değeri 500 milyon TL'den fazla olan taşınmazlarının satışını belediye meclisinde onayladı.

Borç batağı içerindeki Çiğli Belediyesi 1,5 milyar liralık borcunu ödeyebilmek için kamuya ait taşınmazlarını AK Partili meclis üyelerinin de kabulü ile satışa çıkardı. Çiğli Belediyesi ilk etapta Çiğlililere ait taşınmazlarından 500 milyon liralık bir gayrimenkulü ilk etapta satacak. Böylelikle belediye eski para ile 1,5 katrilyon lira olan borcunun ancak yarısından azını ödeyebilecek. Taşınmazlardan elde edilecek paranın büyük bir bölümü Çiğli Belediyesi'nin emekçileri için yatırmadığı SGK borçlarına ödenecek.  Bu borcun toplamı ise tam  1.261.120.127 TL.

HALK TEPKİ GÖSTERDİ

Çiğlili vatandaşlardan oluşan Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi dev satışa tepki gösterdi. Yapılan açıklamada  "Bu karar hükümsüzdür çünkü satışı yapılan yerler halkın, borçlar ise belediyeyi yönetenlerindir. Borçların neden ve kim tarafından yapıldığı açıklanmalı, bu borçların ilgili kişilerden tahsisi için gerekli yollara başvurmalı ve bu yağma kararından vazgeçilmelidir. Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi olarak bu kararın iptali, satışların durdurulması için gereken mücadeleyi vereceğimizi duyururuz. Halkın olanı sattırmayacağız!" denildi.

BORCU YAPANLAR ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZİYOR

Öte yandan sadece SGK'ya  1.261.120.127 TL borç bırakan piyasaya olan borcu ise henüz açıklanmayan Çiğli Belediyesi'nden borçları bırakan başkanların elini kolunu sallayarak gezmesi halkın büyük tepkisine neden oluyor. Çiğli Belediyesi eski Başkanı Utku Gümrükçü çok sayıda taşınmazı satmıştı. Çiğli'nin yeni Belediye Başkanı Emrah Yıldız'ın da gelir gelmez kamu yani Çiğlililerin mallarını satmasına diğer partililerin de ses çıkarmaması ilçede 'Ne oluyor' dedirtiyor. 

Siyaset Haberleri

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ POLAT: 'AŞIRI YOKSUL HANE SAYISI 1 MİLYON ARTTI. DERİN YOKSULLUK GÖRMEZDEN GELİNİYOR'
CEMİL TUGAY İNŞAATÇILARLA BULUŞTU. YERLEŞİM ALANLARIN AÇILMASI İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ.
AK PARTİLİ İNAN'DAN KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANINA 'İHALE' GÖNDERMESİ'. İHALE TOKAT'TAKİ CHP ADAYININ FİRMASINA VERİLMİŞTİ.
BUCA ONAT TÜNELİ'NDE KAZI ÇALIŞMALARININ YÜZDE 80'İ TAMAMLANDI
AK PARTİ İZMİR'DEN 'FİLİSTİN' AÇIKLAMASI