O MÜDÜR KAÇIYOR ALTIN ONU KOVALIYOR

Ufuk TÜRKYILMAZ

O MÜDÜR KAÇIYOR ALTIN ONU KOVALIYOR

Son günlerde, İzmir'de, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nün operasyonlarına baktığınızda rüşvet ve altın kaçakçılığı soruşturma ve operasyonlarının öne çıktığını görürsünüz. 

İşte bu altın ile rüşvet ve külçe altın kaçakçılığının en şanssız isminin de gümrük görevlilerinin altınla rüşvet aldığı Aliağa Gümrük Müdürlüğü eski müdürü o operasyondan 10 gün sonra da ataması Türkiye'nin önemli gümrük kapılarından Adnan Menderes Havalimanı Gümrük Müdürlüğüne yapılan , Mehmet Salih Arık'ın olduğuna tanıklık edersiniz. 

Hani operasyon ve soruşturmalara baktığınızda adamcağız nerede görev yapsa her iş altın ile oluyor. Altın belası bu müdürümüzün peşini bırakmıyor, müdür bey nereye gitse altın da peşinden geliyor. Sanki Mehmet Salih Arık müdürüme kene gibi yapışmış bu altın belası. Kah personeli (bazı) altın ile rüşvet alıyor, kah kaçakçı Adnan Menderes Gümrüğü'nden külçe külçe altınlarla düğün konvoyu gibi gümrükten geçiyor. 

O KADAR SİNSİLER Kİ MÜDÜRÜMÜN HİÇ HABERİ OLMUYOR

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube (KOM) Müdürlüğü'nün yaptığı soruşturmalar ve operasyonlardan görünüşe göre Mehmet Salih müdürümüzün hiç haberi olmuyor. Devletin polisi yağmurda, çamurda, sıcakta devleti soyan rüşvetçileri ortaya çıkaracağız diye didinirken, Mehmet Salih müdürümüzde hani tabiri caizse 'tık' yok. Ha haberi varda biz bilmiyorsak bir özrü de borç biliriz kendisine

İki ay önce Aliağa Gümrüğü'ndeki rüşvet çarkı polisler tarafından kırılıp arsız, hırsız ortaya çıkarılırken, işte o arsızlığın hırsızlığın yaşandığı kapınız müdürü yani Mehmet Salih müdürümüz Türkiye'nin en önemli gümrük kapılarından Adnan Menderes Gümrüğü'nün tepesine görevlendiriliyor. 

Amma yukarıda dedik ya, ' Mehmet Salih müdürümüz nereye kaçsa altın belası da onu kovalıyor diye. Aha daha bir ay dolmadan bu sefer de Adnan Menderes Havalimanı'nda külçe altın operasyonu patlatıyor İzmir Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi.

Görünüşe göre Mehmet Salih müdürün yine haberi yok. Çünkü polis külçe altınları Adnan Menderes Gümrüğü'nden çıktıktan sonra yakalıyor. Yine söylüyorum Mehmet Salih müdürün operasyondan ve kaçakçılıktan haberi varsa yine bir özrü kendisine borç biliriz. 

Ama yaşanılanlar ışığında Mehmet Salih müdürün bu işlerden hiç mi hiç haberi olmuyor. Çünkü çok sinsi ama çok sinsi bu altın rüşvetçileri ile kaçakçıları. Hiç haberi olmuyor müdür beyin bu işlerden. Hem nereden bileceksin ki kaçakçı kadınların külçe altınları bacak aralarına saklayacaklarını. 

TAKİPTEYİZ ADNAN MENDERES GÜMRÜĞÜNÜ

Bu altın belası nereye gitse o da peşinden geliyor müdürümün. Garip bir rastlantı işte.  Adeta mıknatıs ile demir gibi birbirlerini çekiyorlar. Gazeteciler olarak çok sıkı şekilde takip ediyoruz Adnan Menderes Havalimanı Gümrüğünü.  Acaba diyoruz Mehmet Salih müdürümüz devleti soyan o kaçakçı ve rüşvetçilerin tepesine polis gibi (GÜMRÜK SAHASINDA) nasıl binecek. Yoksa altın belası Mehmet Salih müdürümüzü takip etmeye devam mı edecek? Bunu hiç arzulamıyoruz ama yoksa altın Mehmet Salih müdürümüzün altını mı oyacak.