14-18 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Kongre’de, Geriatri alanında sık karşılaşılan sorunlara; Geriatri alanında çalışan tüm hekimlerin, huzurevi ve bakımevi dahil tüm çalışanlarının sık karşılaştığı problemlere interdisipliner bakış açısıyla vaka örnekleri üzerinden cevap aranacak. Ayrıca, COVID-19 tedavisinde son gelişmeler ve aşılar, yaşlıda kronik hastalıkların tedavisi, yaşam sonu kavramının hukuki karşılığı, geronteknoloji, vitamin ve mineral kullanımı gibi konular ele alınacak.
Kongre Başkanı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahiliye Ana Bilim Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, “Bu yıl iki yıllık bir aradan sonra, 4. Uluslararası ve 15. Ulusal Akademik Geriatri Kongresi 14- 18 Eylül 2022 tarihlerinde İzmir’de yüz yüze yapılıyor. Ülkemizde yaşlı nüfus, her geçen yıl artmakta ve interdisipliner yaklaşımın önemi belirginleşmektedir. Kongremize, Uluslararası nitelikte olan kendi alanlarında uzman değerli ulusal ve uluslararası konuşmacılarımız katılacaktır. Bu yılki kongremizde; “Araştırma Planlama ve Makale Yazımı Kursu”, “Klinik Nütrisyon Kursu”, “Yara Bakımı Okulu” olarak 3 kurs düzenlenecektir. Geriatri alanında sık karşılaşılan sorunlara; Geriatri alanında çalışan tüm hekimlerin, huzurevi ve bakımevi dahil tüm çalışanlarının sık karşılaştığı problemlere interdisipliner bakış açısıyla vaka örnekleri üzerinden cevap aranacaktır. Ayrıca, COVID-19 tedavisinde son gelişmeler ve aşılar, sarkopeni tanısında son gelişmeler ve ultrasonografi, yaşlıda kronik hastalıkların tedavisi, yaşam sonu kavramının hukuki karşılığı, geronteknoloji, vitamin ve mineral kullanımı, geriatrik sendromlar gibi konu başlıkları kongremizin konuları arasında olacaktır. Çok sayıda alanında yetkin konuşmacının katılacağı konferans, panel ve uydu sempozyumlar gerçekleştirilecektir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kongre Genel Sekreteri Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Geriatri Uzmanı Doç. Dr. Sevnaz Şahin ise “Alanında uzman yurtdışından da konuklarımızın olduğu yeni tedaviler ve yeni teknolojileri tanıma fırsatı bulduğumuz, son bilimsel veriler eşliğinde yaşlılarda sık görülen Alzheimer, tansiyon, şeker gibi hastalıklarla güncel tanı ve tedavilerin tartışıldığı önemli bir kongre olacak. Yaşlı sağlığı ile ilgilenen başta geriatristler olmak üzere, iç hastalıkları uzmanları, aile hekimleri ve uzmanları, nöroloji uzmanları, psikiyatri uzmanları, fizik tedavi uzmanları, hemşireler, fizyoterapistler, ergoterapistler, diyetisyenler ve sosyal hizmet uzmanları ile huzurevi ve bakımevi, palyatif bakım merkezi çalışanları ve yöneticilerinin kongremize katılımlarından dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.