İZENERJİ'DE DE AYNI TARİFE...ONLAR DA HUZURA ERMİŞ...LİMİT 85 BİN...AYDA 55 BİN ALAN DA VAR 7 BİN 500 DE

İZENERJİ' de de aynı tarife...Onlar da huzura ermiş...Limit 85 bin. 55 bin alan da var 7 bin 500 de

Sayıştay müfettişler, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İZENERJİ şirketi ile ilgili hazırladıkları raporu tamamladı. Müfettişlerin hazırladıkları raporda aynı İZDOĞA'da yapıldığı gibi şirkette söz sahibi olanlara aylık 7 bin 500 ile 55 bin lira arası para verildiği belirtildi. Müfettişler konu ile ilgili belirledikleri detayları şöyle raporlarına yazdı.

LİMİT 85 BİN

Şirketin 29.03.2023 tarihinde gerçekleştirdiği 2022 yılına ait olağan genel kurul toplantısında 11 adet yönetim kurulu üyesi seçilmiş, seçilen bu üyelerin her birine huzur hakkı ücreti olarak aylık net 7.500 TL ödenmesine kararı alınmıştır. İlave olarak, İZENERJİ A.Ş. yönetim kuruluna, murahhas üyeleri atama ve atanan murahhas üyelere de 85.000 TL üst sınırına kadar murahhas üye ücreti belirleme yetkisine karar verilmiştir. Diğer bir deyişle, anılan genel kurul kararı ile yönetim kurulu üyelerine her ay net 7.500 TL huzur hakkı ödenmesine ek olarak 85.000 TL’ye kadar da murahhas üye ücreti ödenmesine, murahhas üye ücretlerinin de yine İZENERJİ A.Ş. yönetim kurulu kararıyla belirleneceğine karar verilmiştir.

Tablo incelendiğinde, Şirket yönetim kurulu tarafından yönetim kurulu üye ücretlerinde genel kurul kararıyla belirlenen aylık net 7.500 TL huzur hakkı ile ilgili bir değişikliğe gidilmemesine karşın, murahhas üye ücretlerinde objektif bir ölçüt uygulanmadan yönetim kurulu başkanı ile üyelere ödenen tutarlar arasında önemli tutarda farklılıklar bulunmaktadır. Örneğin Şirket yönetim kurulu başkanına 2023 yılı içinde aylık net 7.500,00 TL huzur hakkı, 01.06.2023 tarihinden itibaren de net 47.500,00 TL murahhas üyelik ücreti olmak üzere toplam 55.000,00 TL ödenirken, üyelerden birine 2023 yılı içinde aylık net 7.500,00 TL huzur hakkı, net 4.500,00 TL murahhas üyelik ücreti olmak üzere toplam 12.000,00 TL ödenmiş, olup üyeler arasında ücret farklılığının sebebine ilişkin yönetim kurulu kararlarında bir açıklamaya rastlanmamıştır. Diğer taraftan Şirketin 11 adet yönetim kurulu üyesinin tamamı murahhas üye olarak seçilmesine karşın, yönetim kurulu üyelerinden seçilen 3 murahhas üyenin Şirketin temsil yetkisini kullandığı tespit edilmiştir. Bu nedenle Şirketin iş ve işlemleri ile ilgili temsil yetkisini kullanmadan murahhas üye ücreti alan 8 üyeye ödenen tutarların faizi ile birlikte tahsil edilmesi gerekmektedir.

6102 sayılı Kanun’a göre, yönetim kurulu üyelerinden murahhas üyeliğe atanan yönetim kurulu üyelerine ödenecek ücretin şirket genel kurul kararı veya esas sözleşmeyle belirleneceği, söz konusu yetkinin bizzat genel kurul tarafından kullanılması gerektiği ve bu yetkinin şirket genel kurulunun devredilemez görev ve yetkileri arasında bulunan bir yetki olduğu anlaşılmaktadır. İZENERJİ A.Ş. genel kurulu tarafından yetki kullanımında ücretin belirli ve anlaşılabilir olması gerekmektedir. Bu nedenle murahhas üyeliklere atanan üyelere ödenecek ücretin yönetim kurulu kararlarıyla belirlenmesi veya artış yapılması 6102 sayılı Kanun’a aykırılık oluşturmaktadır.

Güncel Haberleri

İZMİRLİ KADINLARA ŞİDDETE KARŞI ÖZEL ETKİNLİKLER
İZSU'DAN 'ÇEŞME' AÇIKLAMASI
BORNOVA GENÇLERİN ENERJİSİYLE DAHA GÜÇLÜ
DOĞA BAHANE AYLIKLAR ŞAHANE...SAYIŞTAY MÜFETTİŞLERİNDEN İZDOĞA RAPORU
SELÇUK BELEDİYESİ YANAN ÇOCUKLAR İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI. ÇOCUKLAR SONRADAN GELDİ VESAİRE..