23 Eylül tarihli olağanüstü Çiğli Belediye Meclisi toplantısında Çiğli’nin kamusal alanlarını satılmasına karar alındı. İçinde sağlık ocağı, kreş, deprem toplanma alanı gibi yerler de barındıran bu alanların satışına tepki gösteren Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi belediye önünde bir eylem gerçekleştirdi.
DEĞERİ 500 MİLYONDAN FAZLA
23 Eylül pazartesi günü Çiğli Belediyesi Meclisi olağanüstü bir toplantı yaptı. Olağanüstü toplantının konusu Çiğli Belediyesi’nin borçlarıydı. Çiğli Belediyesi’nin ve belediyeye ait şirketlerin SGK' ya toplam 1,2 milyar TL borcu olduğu açıklandı. Bu borcun yarısına yakınının ödenmesi için Çiğli Belediyesi bazı taşınmazların satılmasına karar verdi. AKP’li, CHP’li, MHP’li belediye meclis üyelerinin oybirliği ile satılmasına karar verdikleri taşınmazlar ise, yeşil alanlar, kreşler, sağlık ocakları, deprem toplanma alanı. Satılmasına karar verilen taşınmazların toplam değeri ise 500 milyon TL’den fazla.
VATANDAŞIN MALINI SATTIRMAYACAĞIZ
Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi yapılan olağanüstü toplantıyı da izledikten sonra 1 Ekim Salı günü Çiğli Belediyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada iktidar ve muhalefet partilerinin rant söz konusu olduğunda hızlıca bir araya geldiğine dikkat çekilirken satışına karar verilen yerler de Çiğli kamuoyu ile paylaşıldı. Satışına karar verilen bazı taşınmazlar ise şöyle;
-Evka-2 Mahallesi sağlık ocağı yanındaki yeşil alan
-Esentepe Mahallesi’ndeki sağlık ocağının bizzat kendisi ve yanındaki alan
-Evka-5 Mahallesi'ndeki sağlık ocağı
-Münevver Öğretmen Ortaokulu’nun üst tarafındaki 2600 metrekarelik ağaçlık alan
-Harmandalı Mahallesi'ndeki kreş ve halı saha
Satılan yerlerden birisi de Harmandalı Mahallesi’ndeki Uğur Mumcu Parkı. Burası deprem toplanma alanı. Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi yaptığı açıklamada, Çiğli'nin deprem bölgesi olduğunu, olası bir depremde vatandaşın bekleyebileceği güvenli alanların dahi satışa çıkarıldığını belirtti.
Belediyelerin şirket gibi yönetildiği belirtilirken, belediye borçlarının Çiğli halkının borcu olmadığı vurgulandı. Yerel seçimler üzerinden 6 ay geçmesine rağmen seçim dönemi verilen vaatlerin yerine getirilmesi bir yana, var olan, vatandaşın kullanımına özgülenmiş kreşlerin, yeşil alanların, oyun sahalarının satılması kararının rantçı belediyecilik olduğu ifade edildi.
Yerel seçimler üzerinden 6 ay geçmesine rağmen Çiğli Belediyesi'nin bu süreçte 147 işçiyi işten atmak, Çiğli'yi parsel parsel satılığa çıkarmak dışında başka bir şey yapmadığı, sermayeden, ranttan yana kararlar ile Çiğli halkının çıkarlarını hiçe saydıkları belirtildi.
Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi açıklamaya, yerel yönetimi takip ederek halka doğruları anlatmaya, halkı kandıranları teşhir etmeye devam edeceklerini, satışa çıkarılan Çiğli halkına ait yerlerin satılmaması için mücadele edeceklerini söyleyerek son verdi.