EGE ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK ACİL SERVİSİ AÇILDI...100 BİN ÇOCUĞA BAKABİLECEK...

YILDA YAKLAŞIK 100 BİN HASTA KARŞILANABİLECEK

 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Çocuk Hastanesi Acil Servisi, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle baştan sona yenilendi. Hizmet alanı 3 katına çıkartılan, personel sayısı artırılan ve alt yapısı en güncel teknolojik tıbbi cihazlarla yenilenen acil servis törenle hizmete açıldı. EÜTF Hastanesinin altın yıllarını yaşadığını dile getiren Rektör Budak, “Sağlıkta kalite standartlarımızı güçlendirmek için gerçekleştirdiğimiz bir çalışmayı daha sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Acil Servisinin yenilenmesi için EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle başlatılan yenileme çalışmaları tamamlandı. Acil Servisin resmi açılış törenine Rektör Budak, Tıp Fakültesi ve hastane yönetimi, öğretim elemanları ve sağlık çalışanları katıldı. EÜTF Hastanesinin borçlarının ödenmesinden personel sayısının artırılmasına ve alt yapısının yenilenmesine kadar birçok alanda çok ciddi atılımlar yaptıklarını dile getiren Rektör Budak, hastanenin adeta altın yıllarını yaşadığını söyledi. Sağlık hizmetlerinde kaliteyi her geçen gün bir üst noktaya taşıdıklarına dikkat çeken Rektör Budak, “Sağlıkta kalite standartlarımızı güçlendirmek için gerçekleştirdiğimiz bir çalışmayı daha sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Acil Servis, sağlık hizmetlerinde kritik önem taşıyan ve aynı zamanda riskin en yüksek olduğu birimler arasında yer alıyor. Anında müdahale gerektiren vakaların tanı ve tedavilerinin gerçekleştiği bu birimlerde, enfeksiyondan yaralanmaya, hayati risk taşıyan bir kanamadan kalp krizine dek oldukça geniş bir yelpazede sağlık problemlerinin ilk müdahalesi gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla buradaki temel amaç, hızlı ve etkili kararlar alarak gerekli müdahalenin gerçekleştirilmesidir. Kaybedilen bir saniyenin bile hayati sonuçlar doğurabileceği Acil Servislerde, sağlık çalışanlarımız her saniyeyi verimli geçirerek canla başla mücadele ediyor. Ancak bu mücadelenin başarılı olmasında sağlık çalışanlarımızın yetkinlikleri kadar hastane koşulları da ciddi bir pay üstleniyor. Acil servislerin hem hastalar hem de sağlık çalışanları için elverişli koşullara sahip olması, burada yürütülen hizmetlerin ihtiyaca uygun biçimde, hızlı ve etkili kararların alınmasına yardımcı olacak biçimde organize edilmesi büyük önem taşıyor” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN SAYILI MERKEZLERİNDEN

A Plus olan EÜTF Hastanesinin nitelikli sağlık hizmetlerini daha çok kişiye ulaştırıp, değişen sağlık ihtiyaçlarına uygun olarak kapasite ve olanakları sürekli geliştirebilmek için hiç durmadan çalıştıklarını söyleyen Rektör Budak, “Tıp Fakültemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde yer alan Çocuk Acil Bilim Dalımız, yan dal uzmanlık sınavı ile çocuk acil yan dal uzmanı yetiştiren ülkemizdeki sayılı merkezlerden biridir. Bununla birlikte, Çocuk Acil Servisimizde her yıl on binlerce çocuğumuzun sağlık ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Servisimize başvuran hasta sayısındaki belirgin artış ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan tescil komisyonunun belirttiği eksikliklerin giderilmesi doğrultusunda Acil Servisimizde birtakım yenilemelere gittik. Tadilat projemiz dahilinde Çocuk Hastanesi Acil Servisimizin bünyesindeki mevcut olanakları iyileştirmenin yanı sıra pek çok yeni olanak kazandırdık. Mayıs ve haziran aylarında yaptığımız personel alımlarıyla vardiya başına düşen hemşire ve personel sayımızdaki eksiklikleri giderdik. Yaptığımız diğer çalışmalarla birlikte Acil Servisimize, danışmadan güvenliğe; izolasyon odalarından, bebek bakım odalarına kadar pek çok yeni alan kazandırdık. İnanıyorum ki bu tür çalışmalarımız sayesinde, her geçen gün bir öncekinden daha güçlü bir alt yapıyla bölgemize ve ülkemize katkı sağlamaya devam edeceğiz. Yenilenen Çocuk Acil Servis alanımızın üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

YILDA YAKLAŞIK 100 BİN HASTA KARŞILANABİLECEK

EÜTF Çocuk Hastanesi Acil Servisinin sağlık hizmetleri sunumu açısından 3. düzey olarak kabul edilse de gerek fiziksel mekan gerekse personel sayısı açısından sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren EÜTF Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ulaş Saz, “Kısıtlı imkanlarla hizmet vermeye çalışıyorduk. İhtiyaçlarımızı Rektör hocamız ve yönetimimizle konuştuk. Düzenlenmeye karar verildi ve Rektör hocamız sayesinde, hizmet verdiğimiz alanı 3 katına çıkartıldı. Bu sayede daha önce yıllık yaklaşık 80 bin hasta karşılayabiliyorken artık 100 bin hastayı karşılayıp en güzel hizmeti sunabileceğiz. En yeni teknolojik tıbbi cihazlarımızla, emzirme odasından negatif basınçlı odaya kadar yenilenen alanlarımızla 3. düzey sağlık hizmeti verebileceğiz” diye konuştu. Açılışın ardından Rektör Budak, acil serviste Prof. Dr. Saz’dan bilgi aldı. Acil servis çalışanları ve Prof. Dr. Saz, desteklerinden dolayı Rektör Budak’a teşekkür etti.

Sağlık Haberleri

İZMİR'DE SAĞLIKTA İŞBİRLİĞİ BAŞLIYOR
KARŞIYAKA'DA ANNE DESTEK PROGRAMI BAŞLATILDI
MERKEZ ÜSSÜ İZMİR ÇIKTI. EŞEK ETİ DE VAR BOYADA. BAKANLIK AÇIKLADI.
BİLİM KURULU İZMİR KÖRFEZİ'NDEKİ KATLİAM İÇİN TOPLANDI. CEMİL TUGAY 'İNŞALLAH SONUÇ ALACAĞIZ' DEDİ
ÖLÜ BALIKLAR SİNEKLERİ BERABERİNDE GETİRDİ, İZMİR'İ SİNEKLER BASTI, ACİL ÖNLEM ALINMALI