KOVİD-19'A KARŞI BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRMEDE EN BÜYÜK SİLAH PROBİYOTİKLER
‘’Kışa girerken hastalıklardan nasıl korunalım?” ve “bağışıklığımızı nasıl güçlendirelim?”
Mevsimler her ne kadar değişip kış bir türlü gelmiyor desek de hasta eden havalar artık görülmeye başladı. Havaların soğuması ve okulların açılması pandemiyle birleşince aklımıza en sık gelen sorular “Hastalıklardan nasıl korunalım?” ve “Bağışıklığımızı nasıl güçlendirelim?” oluyor.
Vücudumuz dışarıdan gelen herhangi bir strese karşı (virüs, bakteri, stres vb.) immün sistem kalkanını devreye sokuyor. Bizim görevimiz ise bu kalkanın korumasını ve gücünü her zaman arttırmak ve onu dayanıklı kılmak olmalı. Bunun için de dikkat edeceğimiz belki de en önemli etken beslenmemiz!
Probiyotiklerin enfeksiyon hastalıklarını ortadan kaldırmak ve hastalığın ilerlemesini önlemek için de kullanıldığı söyleyen Diyetisyen Nihan Aykırı’’ Covid-19 enfeksiyonunun kuluçka ve şiddetli olmayan aşamalarında bağışıklık tepkilerini artırmanın son derece önemli olduğu öne sürülmektedir. Probiyotiklerin Covid-19 semptomlarını azaltmak ve ilerlemesini önlemek için koruyucu tedavi olarak kullanımı önerilmektedir. Ayrıca probiyotik bakterilerle yapılan tedavilerin hem üst hem de alt solunum yolu enfeksiyonlarını da azalttığı görülmektedir. Bu sebeple beslenmemizde bolca probiyotik barındıran yoğurt, kefir, salatalık ve lahana turşusu, boza, şalgam vb.) gibi gıdaları tüketmemiz gerekiyor. En güçlü doğal probiyotik yoğurt. Bu sebeple probiyotik beslenmede her gün bir kase yoğurt mutlaka yenmelidir. ’’diye konuştu.
Özellikle yaşlanma, düzensiz ve yetersiz beslenme, enfeksiyon veya ilaçların gelişigüzel kullanımı, bağırsağımızdaki istenmeyen bakteri sayısını arttırdığını ve probiyotik sayısını azalttığını ifade eden Diyetisyen Nihan Aykırı’’ Bağışıklığımızı arttırmak ve enfeksiyon hastalıklarına karşı koymak için düzenli uyku ve yeterli beslenme, probiyotik içeren besinleri diyetimize eklemek birincil hedefimiz olmalıdır. Fakat tüm bunlara rağmen yeterli probiyotik alımı sağlayamadığımız durumlarda alanında uzman bir hekime danışarak size uygun probiyotik takviyesi almanızı öneriyorum.’’dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.