KORKUNÇ İDDİA...GÖREN HASTANIN GÖZLERİ EKOL SAĞLIK HASTANESİ'NDE KÖR OLDU

KORKUNÇ İDDİA...GÖREN HASTANIN GÖZLERİ EKOL SAĞLIK HASTANESİ'NDE KÖR OLDU

Korkunç iddia. Gören hastanın gözleri EKOL Göz Hastanesi'nde kör oldu. Gözlerini kaybeden Betül Yalçın 'hayatımı elimden aldılar' dedi.

A+A-

Daha öncede Menemen'deki Sada Hastanesi'ne yapılan 147 milyon liralık yolsuzluk operasyonuyla gündeme gelen Ekol Hastanesi yine skandal bir iddia ile sarsılıyor. İddiaya göre görerek girdiği hastanede seri tedaviler uygulanan bir çocuk annesi Betül Yalçın yaklaşık 4 yıl süren tedavilerinin ardından görme yetisini kaybederek hastaneden çıktı. Gözlük takmaktan kurtulmak için Ekol Göz Hastanesi'nde ameliyat olan Betül Yalçın sağ gözü tamamen görme yetisini kaybetti. Betül Yalçın'ın hayatı tam anlamıyla kabusa döndü.

HAYATIMI ELİMDEN ALDILAR

Eşi Aydan Yalçın aracılığı ile Etki TV'ye açıklama yapan Betül Yalçın yaşadığı kabusu şöyle anlattı:

Devamlı, yıllardır gözlük kullanıyordum. Burnumdaki sorun nedeniyle de nefes almakta zorlanıyordum. EKOL Hastanesi'nde önce burun ameliyatı oldum. Ameliyat sonrası aynı hastanenin kulak burun boğaz doktorunun ' Gözlükler burnunuzu zorlar. Burada göz tedavisi olursanız gözlüklerden kurtulabilirsiniz' tavsiyesi üzerine ameliyat olmaya karar verdim. Çiğli Ekol Hastanesinde Operatör Doktor G.E'ye muayene oldum. Bana önce 'Gözlerinizde enfeksiyon var) denildi. Tam 6 ay gözlerimdeki enfeksiyonun giderilmesi için hastaneye gidip geldim. 6 ay boyunca EKOL Göz Hastanesi'nde beni ultrason röntgen vs  ayrı ayrı cihazlara sokup binlerce lira paramı aldılar.  Ciddi miktarda ilaç paraları ödedim. Amacım sadece sevdiklerimi görebilmekti.

AMELİYAT OLABİLİRSİNİZ DENİLDİ

Altı ay sonra tedavimi yapan G.E ' Gözlerinizdeki enfeksiyon bitti. Rahatsızlık iyileşti artık ameliyat olabilirsiniz'' demesiyle ameliyat günü kararlaştırdık. Bana muayeneler sırasında ameliyatı o kadar basit anlattılar ki bende inandım. Ameliyatın 15 dakika süreceğini, kolay olduğunu ve bir daha asla gözlük kullanmayacağımı söylediler. Ameliyat günü İki gözüne de aynı anda müdahalede bulunuldu ve akıllı lensler yerleştirildi, İşte hayatım o andan sonra geri dönülmez şekilde değişti, Ameliyat sonrası gözlerinde ödemler oluştuğu için görme durumum daha kötü hale geldi. 

3 AY SONRA TAM GÖRÜRSÜNÜZ

Durumumun kötüleşmesi üzerine doktorum G.E'ye gittim. Doktoruma kontrol için gittiğimde görmediğinden bahsedince yapılan kontrollerde "ödem yapmış şu ilaçları kullan, zaten bu ameliyattan sonra görme en az 3 ay sonra tam olur" dedi.  Tekrar ilaçlara başladım, aylarca ilaçlar kullandım. Bu süreçte bana her gittiğimde gözlerim için ücretsiz lensler verildi, onlarca farklı ilaç kullandırıldım sanki üzerimde deney yapılıyormuş gibi muamele gördüm. Ama iyileşeceğim yerde durumum daha da kötüye gitmeye başladı. Artık görememe durumuna gelince hastane yönetimine başvurdum. Oradan da bir ilgi, yardım göremeyince dünyam karardı. Şimdi kornea nakli olmam gerektiği söyleniyor. Banim dünyamı karartanlarla ile Yüce Türk Adaleti önünde hesaplaşacağım' .

GÖZ RENGİ DEĞİŞTİ GÖZ KAPAĞI DÜŞTÜ

2019 yılından bu yana 'Tedavi olacağım, gözlük kullanmayacağım' diyerek gittiğim EKOL Göz Hastanesi'nde gözümü kaybettim diğer gözümde gözlük takarak zor görüyor. Hayatımı bitirdiler, terfi beklerken göz sağlığım bozulduğu için terfi beklerken başka işe geçmek zorunda kaldım. Göz rengim değişti, göz kapaklarım düştü. Başka insanlara bu zulmü yapmasınlar diye süreci yargıya taşıyacağım.' dedi. Olayı kamuoyu ile Gazeteci eşi Aydan Yalçın paylaştı. Aydan Yalçın ile yaptığımız telefon görüşmesinde kendilerinin bunu kabul etmediğini  ve eşine yapılanların peşini bırakmayacaklarını belirtti. Aydan Yalçın gazeteci olarak yaptığı araştırmada aynı hastanede iki gözünü birden kaybeden vatandaşların olduğunun altını çizdi.

Öte yandan karşı görüş almak istediğimiz EKOL Göz Hastanesi'nin sahibi Mehmet Baz konu hakkında açıklama yapmak istemediğini belirtti. 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.