KAÇAK ALTINLAR ADNAN MENDERES GÜMRÜĞÜ'NDEN GEÇTİ, O MÜDÜR SEYREDİNCE, POLİS KAÇAKÇININ ENSESİNE BİNDİ

KAÇAK ALTINLAR ADNAN MENDERES GÜMRÜĞÜ'NDEN GEÇTİ, O MÜDÜR SEYREDİNCE, POLİS KAÇAKÇININ ENSESİNE BİNDİ

Kaçak külçe altınlar Adnan Menderes Gümrüğü'nden geçti, o müdür seyredince polis kaçakçının ensesine bindi

A+A-

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Gümrüğü'nden, İzmir'e sokulan 18,5 kilo külçe altına el koydu. 18, 5 kilo hem de külçe altının Adnan Menderes Gümrüğü'nden neyin karşılığında ve nasıl geçtiği anlaşılamadı. İzmir Emniyet Müdürlüğü gümrüklü sahanın dışında yaptığı operasyonda, İzmir'e kaçak külçe altın sokan şebekeyi kıskıvrak yakaladı. Peki altın kaçakçılarının elini kolunu sallayarak İzmir'e kaçak külçe altın soktuğu Adnan Menderes Gümrüğü'nün gümrük müdürü kimdi? Adnan Menderes Havalimanı'nın Gümrük Müdürü daha önce altın karşılığı rüşvet alındığına yönelik polisin Aliağa Gümrük Müdürlüğü'nde yaptığı operasyonda o tarihte Aliağa Gümrük Müdürü olan ve geçen hafta ataması Adnan Menderes Gümrük Müdürlüğü'ne yapılan Mehmet Salih Arık'tı.  Arık'ın yapılan operasyondan ve gerçekleştirilen kaçakçılık olayına neden gümrükte müdahale etmediği yine merak konusu oldu.

 

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre operasyonunun açıklaması ise şöyle belirtildi.

 

İzmir'de hava limanında düzenlenen operasyonda, 18,5 kilogram gümrük kaçağı altın ele geçirildi, gözaltına alınan 7 zanlı tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube ekipleri, analiz ve istihbari çalışmalar doğrultusunda, Dubai'den İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelen Özbekistan uyruklu 6 kadın yolcuyu durdurdu.

Zanlıların üst aramalarında ve onları karşılamaya gelen 2 araçta yapılan aramalarda, her biri yaklaşık 110 gram ağırlığında 82 külçe altın, 18 oyun konsolu ve kolu ile 3 akıllı cep telefonu ele geçirildi.

Öte yandan, alınan mahkeme kararıyla yapılan cerrahi müdahale sonucunda zanlıların vücutlarından her biri yaklaşık 110 gram 84 altın çıkarıldı.

Ele geçirilen toplam 18,5 kiloluk altının yaklaşık piyasa değerinin 55 milyon lira olduğu belirtildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan 6 kadın ve onlara yardım ettiği tespit edilen 1 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.