İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN 'GAZETECİLİK TİCARİ FAALİYET OLAMAZ' AÇIKLAMASI. İYİ DE SİZ AB'DEN EURO İLE MAAŞ ALMIYOR MUSUNUZ?

İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN 'GAZETECİLİK TİCARİ FAALİYET OLAMAZ' AÇIKLAMASI. İYİ DE SİZ AB'DEN EURO İLE MAAŞ ALMIYOR MUSUNUZ?

İyi de siz Avrupa Birliği'nden EURO ile maaş almıyor musunuz? İGC'den 'Gazetecilik ticari faaliyet olamaz' açıklaması

A+A-

Yaşanan istifalar, Basın İlan Kurumu baskını ve beraberinde fikir işçilerinin fiilen çalışmadığı halde çalışıyormuş gibi gösterildiği iddiasıyla suçlanan İzmir Gazeteciler Cemiyeti zor günler geçirirken, bugün ilginç bir açıklamaya imza attı. Cemiyet yazılı olarak yaptığı açıklamada 'Gazeteciliğin ticari bir faaliyet olarak yapılamayacağını, sürdürülemeyeceğini' vurguladı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

' Gazeteci, basın ve meslek ilkelerinden taviz vermeden, kamu adına gerçeklerin peşinde koşan, basın ve ifade özgürlüğü için mücadele eden kişidir. Gazeteciler, İletişim Liseleri ile İletişim Fakülteleri’nde uzun yıllar eğitim alarak, meslekte deneyim kazanarak ve emek vererek mesleği icra etmektedir. 

İletişim Liseleri ile İletişim Fakülteleri’nde verilen gazetecilik eğitimi ile meslektaşlarımız mesleğin temel prensiplerini, etik kurallarını ve haber yazım tekniklerini öğrenmektedir. Bu eğitimlerin ardından gazeteciler sahada edindikleri tecrübeleri de birleştirerek meslekte başarılı olabilmektedir. 

Mesleğimizin temelinde, toplumun doğru ve tarafsız bilgiye ulaşmasını sağlamak yer almaktadır. Bu nedenle, gazetecilik asla ticari kazanç amacı güdülecek bir alan, ticari faaliyet olamaz. Para vererek, kurslara yazılarak, dokuman okuyarak ve video izleyerek gazeteci olunamaz. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak, son dönemde artan gazetecilik kurslarının takipçisi olacak, mesleğimizin onurunu zedeleyen salt ticari amaçlı oluşumlara karşı mücadele edeceğiz. 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu

İYİ DE...

Ancak bu açıklamayı yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde bazı isimlerin Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 'Nar Projesi' adı altında geçmiş yıllardan bu yana hem de EURO ile maaş aldıkları biliniyor. Hal böyleyken gazetemizi arayan İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri soruyor...

Nar Projesi sosyal proje olsa da madem gazetecilikte ticari faaliyet, para vs söz olamaz, siz Euro ile neden para alıyorsunuz?

Madem gazeteciler toplumsal aydınlanmanın en önemli unsurları adı sosyal proje olan Nar Projesini ta 1946 yılında kurulan binlerce üyesi olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Euro üzerinden maaş almadan yapamaz mıydı? 

TGS ile yürütülen AB projesinde EURO bazında para alan var mı? Alıyorsa kaç kişi EURO bazında para alıyor?

Üyelerimiz arasında ücret ile kurs veren var mı?

İzmir'de gazeteler tek tek kapanırken, işsiz kalan İzmirli gazeteciler için proje ürettiniz mi, üretmeyi düşünüyor musunuz?

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.