FOLKART YANGININDA MAHKEMEDEN ŞOK KARAR

FOLKART YANGININDA MAHKEMEDEN ŞOK KARAR

Folkart yangınında Narlıdere Belediyesi'ne yargı yolu açıldı

A+A-

 

İzmir'in Narlıdere İlçesi'ndeki Folkart Sitesi'nde geçtiğimiz yıl Mayıs ayında çıkan yangın herkesi korkutmuştu. 4 bloktan oluşan sitenin 3. bloğunda çıkan yangının birinci ve ikinci kat arasındaki koridor aydınlatmasında kısa devreden çıktığı iddia edilmişti. Önce kablo izalasyonunu sonra da sonra da yalıtım malzemesini tutuşturan yangın sonucunda ölen ve yaralanan kişi olmaması teselli olmuş ancak yangın yangının çıkmasına neden olan kişi veya kişiler arasında yapılan soruşturmalar tartışma konusu yaratmıştı.

 

 

MAHKEME YARGI YOLUNU AÇTI

 

Yangının yoğun olarak yaşandığı 3. blokta yangında kusurlu olduğu iddiasıyla Narlıdere Kaymakamlığı İlçe Hukuk İşleri tarafından inceleme yapılan Narlıdere Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü İnşaat Mühendisi Ali Ulvi DÜLGER ve Harita ve Kadastro Teknikeri Özgür TAŞBUNAR'ın, inceleme sonucunda “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Taksirle Genel Güvenliğin Tehlikeye Sokulması”  suçlarından haklarında soruşturma izni verilmemesine karar verilmişti. Ancak bu karara sitede evleri yanan bazı vatandaşlar itiraz etmişti. Yapılan itiraz geçtiğimiz gün karara bağlandı. İzmir Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi her iki kamu görevlisinin de yargılanması gerektiğine hükmetti. Kararda şöyle denildi:

 

İŞTE O KARAR

 

Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılmakta olan bir soruşturma gereğince, 27.04.2023 tarihinde İsmail Cem sokak, No:4. Folkart sitesi 3. blokta yaşanan yangının meydana gelmesinde, iskan ruhsatı vermeden ince elektrik tesisatının projesine uygun olup olmadığının kontrolünü yapmaya yetkili olan Narlıdere Belediyesi görevlilerinin kusurlu olduğu, anılan görevlilerin “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Taksirle Genel Güvenliğin Tehlikeye Sokulması” suçlarını işledikleri iddiası nedeniyle soruşturma işlemlerine başlanıldığı, Narlıdere Kaymakamlığı İlçe Hukuk İşleri Şefliğinin 04/03/2024 tarih ve 2 sayılı kararıyla olay tarihinde Narlıdere Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü İnşaat Mühendisi Ali Ulvi DÜLGER ve Harita ve Kadastro Teknikeri Özgür TAŞBUNAR hakkında soruşturma izni verilmemesine dair karar verildiği, Bu karara yapılan itiraz üzerine, İzmir Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesinin 28/05/2024 tarih 2024/278 esas ve 2024/374 karar sayılı kararıyla itirazın kabulüne, itiraza konu kararın kaldırılmasına kesin olarak karar verildiği anlaşılmakla, Aşağıda kimlik ve adresi yazılı şüphelinin adresinden celbi ile ekli soruşturma evrakı kapsamında CMK 147. maddesine uygun olarak yargılama sonunda mahkum olduğu takdirde, ücretinin kendisi tarafından ödeneceği hususu hatırlatılarak, avukatı yoksa müdafi seçmesinin istenilerek (istemi halinde veya suçun cezasının alt sınırı 5 yıldan fazla ise mutlak müdafi huzurunda) atılı suçtan savunmasının alınması,rica olunur. 11.07.2224.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.