ÇİĞLİ BELEDİYESİ'NDEN VATANDAŞA: '3 AY HAPİS YATARSINIZ' KASAYI SANKİ VATANDAŞ BOŞALTTI

ÇİĞLİ BELEDİYESİ'NDEN VATANDAŞA: '3 AY HAPİS YATARSINIZ' KASAYI SANKİ VATANDAŞ BOŞALTTI

Çiğli Belediyesi'nden vatandaşa: 'Üç ay hapis yatarsınız' Kasayı sanki vatandaş boşalttı

A+A-

Devlet bir yandan belediyeler bir yandan.

Kasası tamamen boşalan, çalışanına aylık vermekte zorlanan, başta çöp ve kirlilik sorunuyla karşı karşıya olan Çiğli Belediyesi gözünü vatandaşın cebine dikti. Çiğli Belediyesi görevlendirdiği dağıtıcılar aracılığıyla vatandaşların evlerine kadar giderek bina vergisi ve T.K.V vergisi adı altında vergi borcu ödeme yazısı göndermeye başladı. Çiğli Belediyesi binlerce Çiğlili vatandaşa gönderdiği 'Ödeme Emri' başlıklı ceza gönderimlerinde tebliği eden kişinin ne adı ne de başkaca kimliği belirtildi. Çiğlili vatandaşlar Çiğli Belediye Başkanı eski İZSU'cu Onur Emrah Yılmaz'ın vatandaşın tepkisinden korktuğu için tebliğin altına imza atmadığını iddia etti. 

PARALARI BİZ Mİ YEDİK 

Vatandaşlar yaptıkları açıklamada ' Çiğli Belediyesi'nin milyarlarca SSK ve piyasaya borcu olduğunu ilçede bilmeyen yok. Belediyenin kasasını boşaltmışlar şimdi içerisini doldurmak için gözlerini vatandaşın cebine dikmişler. Üstelik eskiden de bu vergilerden borçlarınız var bunu da faiziyle bize ödetmeye çalışıyorlar. Hakkımızı toplu olarak yasal başvurularla arayacağız. Onlar devletin paralarını yerken bizler yağmurda, çamurda çalışıyorduk. Evlatlarımızın kursağından geçen lokmayı onlara yedirmeyeceğiz' dediler.

HAPSE ATILIRSINIZ

Öte yandan Çiğli Belediyesi'nin vatandaşlara gönderdiği yazı ise tam bir skandal. Çiğli Belediyesi yazısında vergi borçlarını ödemezlerse ve mal bildiriminde bulunmazlarsa 3 ay ile 1 yıl arasında hapis yatacaklarını belirtti. Belediye bina vergisi ve TKV katkın payı ödemeyen Çiğlililerin evlerine haciz gönderileceğini belirtti. Çiğlililer ise kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor. Öte yandan vatandaşa hapisli hacizli ödeme emri gönderen Çiğli Belediyesi yetkilileri söz konusu vergileri kendilerinin topladığını ama bu vergileri devletin koyduğunu belirttiler. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.