CHP'Lİ BAYIR'DAN BAKAN SELÇUK'A 'BİLGİSAYAR' SORULARI...

CHP'Lİ BAYIR'DAN BAKAN SELÇUK'A 'BİLGİSAYAR' SORULARI...

CHP İzmir Milletvekili Bayır öğrencilerin bilgisayarlarını sordu

A+A-

2020 Yılı Eğitim - Öğretim döneminde Covid 19, salgın düzenlemelerine ilişkin alınan kararlar doğrultusunda, uzaktan eğitime devam eden öğrencilerin yaşadığı internet ve bilgisayar sıkıntıları ile ilgili CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istemiyle meclise soru önergesi verdi.

3 Milyon 17 Bin Öğrencinin Evinde İnternet Yok

Bayır verdiği soru önergesi ile ilgili, ‘’Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Devlet okuluna giden 3 milyon 17 bin öğrencinin evinde internetin, 754 bin 429 öğrencinin ise evlerinde televizyon bulunmadığı’ gerçeğini ifade etmiştir. İnternet ve kendilerine özel bilgisayar/tablet gibi araçlara sahip olmayan öğrencilerimiz uzaktan eğitimle birlikte ciddi sorunlar yaşamaktadır. Bu konunun acilen çözülmesi ve eşit eğitim fırsatının verilmesi gerekmektedir.’’ Dedi.

İşte O soru Önergesi;

2020 Yılı yeni eğitim öğretim döneminde COVİD 19, salgın düzenlemelerine ilişkin alınan kararlar doğrultusunda, uzaktan eğitime devam edecek öğrencilerin sıkıntıları her geçen gün artmaktadır. İnternet ve kendilerine özel bilgisayar/tablet gibi araçlara sahip olmayan öğrencilerin uzaktan eğitimle birlikte ciddi sorunlar yaşamaktadır. Süreç öğretmenlerle öğrencilerin iletişimini etkilerken, aynı zamanda sınıfsal farklılıkları da gözler önüne sermekte bu farklılıklar çocukların psikolojisiyle birlikte geleceklerini de etkilemektedir. Evinde interneti, bilgisayarı hatta televizyonu dahi olmayan öğrenciler bu süreci oldukça sıkıntılı geçirmektedir. Ülkemizde milyonlarca çocuk kendilerine özel, sürekli kullanabilecekleri bilgisayar, tablet gibi teknolojik araçlara sahip olmadıkları gibi, öğrencilerin büyük bir çoğunluğu yüksek maliyet ve erişim yetersizliği nedeniyle hızlı internet hizmetinden de mahrum kalmaktadır. Televizyondan verilen eğitimlerde, öğrencilerin öğretmenlerle iletişim kuramadığı ve doğrudan soru soramadığı için verimli olmadığı, eğitimciler tarafından ifade edilmektedir.

1-    Maddi durumu yetersiz olan öğrencilerin kullanması için bilgisayar ve tablet vermeyi düşünüyor musunuz? Böyle bir planınız varsa bunun için ne kadar bütçe ayırdınız?

2-    Ülkemizin her bölgesinde internet erişimi aynı hızda ve erişimde olmadığı bilinmektedir. İhtiyacı olan tüm öğrencilere sınırsız ve hızlı internet erişim hizmeti nasıl sunmayı planlıyorsunuz?

3-    Uzaktan eğitimin başladığı altı aylık süre boyunca, ülkemizde kaç öğrencinin uzaktan eğitim için gerekli, kendine ait bilgisayar veya tableti bulunmaktadır. Kaç öğrencinin kendi ait bilgisayar veya tableti yoktur?

4-    Kaç öğrencinin yüksek hızlı internete erişimi vardır? Uzaktan eğitimin uygulandığı altı aylık süre boyunca bu veriler toplanmış mıdır?

5-    Sınıfta görülen derslerde bile öğretmen sayısının yetersizliği,  öğretmenlerin yoğun çalışma temposuna bağlı sıkıntılar ya da ders materyallerinin eksikliği yüzünden sorunlar yaşadığı bilinmektedir. Uzaktan eğitimi verecek olan öğretmenlerimiz için, çalışma saatlerinde düzenlemeler yapmayı planlıyor musunuz? Uzaktan eğitimlere başlamadan önce öğretmenlerimizi, özel bir eğitimden geçirmeyi planlıyor musunuz?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.